Hírek

2009.06.01. 17:53

Rendkívüli ülésen foglakozik Orbán kijelentésével a szlovák parlament

Rendkívüli ülésen fog foglalkozni Orbán Viktornak a kárpát-medencei magyarság európai parlamenti (EP) képviselete kapcsán a közelmúltban elhangzott kijelentéseivel a szlovák parlament.

MTI

Az ülés összehívásához szükséges aláírásokat Boris Zala, a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia (Smer) párt képviselője hétfőn délelőtt adta át a pozsonyi parlament elnökségének. Pavol Paska házelnöknek most hét napja van arra, hogy kitűzze a tanácskozás dátumát. Ján Slota, a koalíciós Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke vasárnap egy televíziós vitában azt mondta, hogy az ülésre várhatóan már szerdán sort kerítenek.



"A kérvény alatt 50 koalíciós képviselő aláírása van" - mondta újságíróknak Zala, a parlament külügyi bizottságának elnöke. "A gyűlés eredménye egy határozat lenne, amely nagyon világosan elítéli és visszautasítja Orbán úr állásfoglalásait" - magyarázta a politikus.

További részletek itt olvashatók

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva