Hírek

2009.06.14. 16:41

Talmácsi végigment első MotoGP futamán

Talmácsi Gábor a 17., vagyis utolsó lett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Katalán Nagydíján, a MotoGP géposztály vasárnapi versenyén.

MTI

A magyar pilóta, aki péntek délelőtt írt alá új csapatához, a Scot Racing Teamhez, 800 kcm-es Hondával életében először - s első közép-európai versenyzőként - rajtolhatott a királykategóriában GP-viadalon. Jól kezdett, de érezhető volt a rutintalansága és érthető az óvatossága, ennél fogva csakis az lehetett a célja, hogy végigmenjen a pályán. Ez sikerült neki, miközben megelőzni senkit sem tudott.

Talmácsi tavaly még a 125 kcm-esek között versenyzett - ebben a géposztályban lett 2007-ben világbajnok -, a mostani szezont pedig a 250 kcm-esek között kezdte, ám május 25-én a második motor hiánya és a médiajogok átruházásával kapcsolatos vita miatt szakított a Balatonring Teammel.

A vasárnapi 25 körös, csaknem 40 fokos hőségben lezajlott versenyen a leggyorsabbnak Yamahája nyergében a sokszoros világbajnok olasz Valentino Rossi bizonyult, aki hatalmas csatát vívott a feltörekvő spanyol csapattárs Jorge Lorenzóval.

Végül a cél előtt nem sokkal, az utolsó kanyarban előzve győzött a taljánok kiválósága, pályafutása 99. világbajnoki futamelsőségét szerezve. Mivel harmadikként az ausztrál Casey Stoner érkezett be, az az érdekes helyzet állt elő, hogy a vb-pontversenyben 106 pontja van Rossinak, Lorenzónak és Stonernek egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva