Hírek

2009.06.09. 10:17

Tovább szűkül az olló a casco- és a köteleződíjak között

A CLB alkuszcég adatai szerint az idén is folytatódik a casco-átlagdíjak csökkenése: a társaság által üzemeltetett biztositastipp.hu adatbázisa szerint tavalyi értékhez képest átlagosan további négy százalékkal kevesebbért kötnek biztosítást az autósok.

VG Online

Mivel a kötelező biztosítások évközi díjai évről évre lassú emelkedést mutatnak, a három évvel ezelőtti háromszoros átlagos díjkülönbség mára alig kétszeresére apadt. A biztosítók a casco-kötéseket egyre újabb termékekkel próbálják ösztönözni.

Noha az előző években tapasztalható, rendre évi 10 százalék körüli csökkenés nem ismétlődött meg, a casco-átlagdíj 2009 tavaszán átlagosan közel négy százalékot esett a tavalyi év hasonló időszakához képest. „Az átlagos casco-díjak csökkenése annak ellenére következett be, hogy a gyengülő forint miatt jelentősen emelkedtek az alkatrészárak – ad elemzést Bravik Attila, a CLB helyettes ügyvezető igazgatója. 

Egyéb fontos tudnivalóról itt olvashat!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva