Hírek

2009.07.24. 07:39

A javulás ellenére még mindig borúlátók az elemzők

Egyre optimistábbak a cégek, május óta emelkedik a GKI konjunktúraindexe

Világgazdaság

Bár markánsan javult az utóbbi három hónapban, még mindig pesszimista megítélést tükröz a GKI júliusi konjunktúraindexe. Tavaly októbertől ez év áprilisáig zuhant, áprilisban stagnált, május óta pedig emelkedik a GKI Gazdaságkutató Zrt. által – az EU támogatásával – készített konjunktúramutató szezonális hatásoktól megtisztított értéke.

Lassan már a tavaly novemberi szintre kerül vissza. A magyar gazdaság kilátásainak megítélése minden ágazatban és a fogyasztók körében is javult, a válaszadók mintegy fele azonban még így is további romlásra számít.

Az üzleti szférán belül az építőipari és a szolgáltatói várakozások is kedvezőbbek lettek, a kereskedelmiek viszont romlottak. Az ipar bizalmi indexe negyedik hónapja javul, s ezen belül kedvezőbb az elmúlt és a következő időszak termelésének, továbbá a rendelésállománynak – ezen belül az exportrendeléseknek – a megítélése.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva