Hírek

2009.07.14. 17:19

A Sport Tv-nél maradt a magyar foci: három év, 4 milliárdért

Immár biztos, hogy továbbra is a Sport Tv közvetíti a Soproni Liga mérkőzéseit.

NSO

Kedden délután hagyta jóvá a Futball Duó Kft. taggyűlése a Chello Central Europe Zrt.-vel kötött szerződést - számol be a Nemzeti Sport Online. A jogok tehát a következő három évben is Sport Televíziót működtető társaságot, a Chellót illetik meg.

Így jelenleg az összes magyar futballsorozat (Soproni Liga, NB II, Magyar Kupa, Ligakupa, Szuperkupa, Amatőr Kupa) közvetítési jogai a Chello, azaz a Sport Tv tulajdonában vannak.

Az első évben a Sport Tv 1,1 milliárd forintot fizet a jogokért, ez a második évben 1,35 milliárd, a harmadikban pedig 1,6 milliárd forintra emelkedik.

Az internetes oldal információi szerint a Sport Tv szombaton kettő, vasárnap pedig legalább egy mérkőzést tűz a műsorára, hétfőn pedig összefoglalót sugároz az adott forduló találkozóiról. A Duna Tv pénteki mérkőzése megmarad.

A magyar labdarúgó-válogatott hazai mérkőzéseinek jogait az RTL Klub és a Sport Tv birtokolja, előbbinek előválasztási lehetősége van. A nemzeti együttes külföldi meccseinél a közvetítés azon múlik, hogy ki fizet több pénzt a jogtulajdonosnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva