Hírek

2009.07.02. 13:24

Az igazi Dream Team bekerült az amerikai Hírességek Csarnokába

A Michael Jordan, Magic Johnson és Larry Bird nevével fémjelzett, 1992-es olimpiai bajnok kosárlabda-válogatottat, a Dream Teamet is beiktatták szerdán az Egyesült Államok Olimpiai Hírességek Csarnokába.

mti

A szakértők által az egyetlen igazi "álomcsapatnak" tartott nemzeti együttesben a profiliga (NBA) szinte akkori összes szupersztárja (Isiah Thomast kivéve) helyett kapott. Jordan, Bird és Johnson mellett Patrick Ewing, Clyde Drexler, Scottie Pippen, Karl  Malone, Charles Barkley, Chris Mullin, John Stockton, David  Robinson, illetve egyetlen amatőrként az egyetemi bajnokság legjobbja, Christian Laettner volt tagja a meccseit elképesztő fölénnyel, átlagban 44 ponttal és látványos játékkal megnyerő, Chuck Daily irányította csapatnak.

A kosarasokhoz hasonlóan szintén ezúttal jutott be a Hírességek Csarnokába az 1990-es évek egyik legjobb atlétája, a négyszeres olimpiai bajnok Michael Johnson, akire valószínűleg mindenki az atlantai játékokon (1996) 200 és 400 méteren futott elképesztő világcsúcsai miatt fog emlékezni.

A Dream Teamen kívül többek között a síző olimpiai bajnok Picabo Streetet és Andrea Mead-Lawrence-t, a négyszeres olimpiai bajnok kosárlabdázó Teresa Edwardsot és a háromszoros ötkarikás aranyérmes úszót, Mary T. Meaghert vezették be a Hall of Fame tagjainak sorába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva