Hírek

2009.07.23. 11:53

Az új Saab 9-5 (2010) – A svédek új zászlóshajója leplezetlenül

Címkék#Saab

Tizenkét évet várt a Saab arra, hogy lecserélje zászlóshajóját, a Saab 9-5-öst. 2010 áprilisában jön az utód, amelynek alapja az Opel Insignia, de attól valamivel nagyobb.

Autobild

A Saab új modelljei ritkák, mint a fehér holló.  De végre megérkezett az új zászlóshajó, az előd már egy tucat éve van a piacon, hiába frissítették fel többször kívülről, műszakilag már eléggé elavult. A teljesen új fejlesztésű utód lemezei alatt az Opel Insignia technikája lapul. Az 5,01 méteres hosszával nem csak közvetlen testvérétől nagyobb, hanem a német konkurenciát is maga mögé utasítja (Audi A6, 5-ös BMW, Mercedes E-osztály).

9-5-öt sofőrös limuzinnak

Még szembetűnőbb a méretnövekedés, ha az elődjéhez viszonyítjuk: 17 centivel hosszabb, és a tengelytáv is jelentősen, mintegy 13 centiméterrel (egészen 2,84 méterig) nőtt. Elsősorban a hátsó sorban utazók javára bővült a hely, így akár sofőrös autóként is használható a Saab. Egyedül a hátrafelé meredeken ereszkedő tetővonal csökkentheti térérzetünket. Mindehhez jön még egy 513 literes csomagtartó, amely olyan rekeszrendszerrel könnyíti a pakolást, amilyet eddig csak kombikban láthattunk. A kombi kivitel igen népszerű a Saab-vásárlók körében, hiszen az eladások 80%-át képezi. Ezért nagy jelentőséggel bír, hogy a 9-5-ösből is készül SportCombi néven, és várhatóan fél évvel a limuzin után kerül piacra.

Képgaléria és további részletek az Autobild.hu-n

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva