Hírek

2009.07.28. 18:32

Balatoni razzia: két dinnye 250 ezer forintot ér

Ha száz forintot kér kilójáért, legalább 2500 kiló dinnyét el kell adnia a zöldségárusnak, hogy bejöjjön a bírság ára. Nyugta nélkül adta ugyanis a zöldhéjút az APEH revizorainak először Fonyódon, majd Balatonbogláron, és szabályszegését 250 ezer forintot meghaladó bírsággal is „jutalmazhatja” az APEH.

Sonline

Történt, hogy a hét végi akció keretében az árust először a fonyódi piacon ellenőrizték próbavásárlással a revizorok. A platós kocsiról árusító zöldséges valamivel később aztán Balatonbogláron is „belesétált” saját csapdájába, mert nem tanulva a fonyódi tapasztalatból Balatonbogláron is tisztán zsebre dolgozva adta a dinnyét.



Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal nyári, balatoni akciójában péntektől vasárnapig 78 revizor ellenőrizte a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatás szabályszerűségét, illetve az áruk eredetét, az adózási szabályok betartását. A Kánikula II. több hatósági nyári akcióhoz illeszkedő Pelso 2009 névre keresztelt APEH razziában 626 ellenőrzést végeztek a több megyéből érkezett revizorok. A Balaton mindkét partját körbe járó adóellenőrök munkája nyomán 27 millió forint bírság kiszabása várható.

A razzia részleteiről bővebben itt olvashat!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva