Hírek

2009.07.13. 12:30

Botrány a CIA körül - Titkos programokat hallgattak el?

Vezető demokrata politikusok szerint a CIA több titkosszolgálati programot hallgatott el a szenátorok elől Dick Cheney akkori alelnök utasítására.

BBC News - VG Online

E programok léte nyolc éven át maradt titokban és jellegük máig ismeretlen. Dianne Feinstein demokrata szenátor, aki egyszersmind a szenátus hírszerzési bizottságának elnöke, vasárnap a Fox News tévének nyilatkozva közölte, hogy Leon Panetta, a CIA új főnöke tájékoztatta őt a titkos programok létéről június 24-én, és intézkedett azok leállításáról – jelenti a BBC.

A most felszínre került titkos programmal kapcsolatban egyelőre nem ismertek a részletek. A Wall Street Journal információi szerint ugyanakkor a projekt Al-Kaida terroristák elfogására koncentrált volna. A tervet a jelenlegi információk szerint nem valósították meg és az illetékesek vitatják azt is, mekkora súlyú titkosszolgálati műveletről lett volna szó.

A cikk folytatása, valamint a témával kapcsolatos háttér és további információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva