Hírek

2009.07.01. 10:18

El kell dönteni, hogy az SZDSZ a Kóka-féle politikát folytatja-e tovább

Léderer András nem készül új pártot létrehozni, de úgy látja, ha az SZDSZ nem talál magára, szükség lehet egy új liberális párt létrehozására.

MR1-Kossuth Rádió

Az SZDSZ Új Generáció tegnap lemondott elnöke, aki négy társával az SZDSZ-ből is kilépett, az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában távozását azzal magyarázta, hogy nagyon sok párttársával nem tudott már sem politikai, sem emberi szövetséget vállalni.

A liberális politikus úgy látja, a pártban sokan gátolni próbálják az SZDSZ megújulását, pedig az európai parlamenti választási kudarc után a párt fontos döntések előtt áll.

Elkerülhetetlen tisztázni, milyen okok, személyi és stratégiai döntések vezettek a június 7-i vereséghez, meg kell határozni, hogyan viszonyul az SZDSZ az előre hozott választásokhoz, és el kell végre dönteni azt is, hogy a párt a Kóka-féle szakmai politikát folytatja-e, vagy azon az úton megy tovább, amin a megelőző tíz évben járt.

A témával kapcsolatos háttér és további információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva