Hírek

2009.07.14. 09:48

Ellőtték a puskapor nagy részét az amerikai piacok

Ellőtték a puskapor jelentős részét az amerikai piacok a tegnapi kereskedésben, miután kisebb eufória alakult ki a ma publikáló Goldman Sachs gyorsjelentése előtt - írja a Cashline iránytűje.

Cashline - VG Online

Az egyik brókerház elemzője a Goldman-tól kiugró eredményt vár (4.5 dollár körüli részvényenkénti profitot szemben a 3.5 dolláros konszenzussal). Ugyanakkor az elemzés csak a Goldmant ajánlja vételre a nagy bankok közül. Azt is megjegyzik, hogy a Goldman a piaci pozíciójából fakadóan tartósan jó eredményt érhet el a jövőben.

A pozitív kommentár és a piacok több napja tartó esése elég volt ahhoz, hogy friss szereplőket vonzzon a parkettre, amit persze a short zárások is támogathattak. A józanság kedvéért annyit érdemes megjegyezni a Goldmanról (amely magyar idő szerint 14:30 körül publikálja számait), hogy egyik olyan bank negyedévéből sem lehet extrapolálni előre évekre, amelyek továbbra is 25-szörös tőkeáttétellel működnek egy világválság kellős közepén.

 

Túl korai kijelenteni, hogy "ez meg ez megúszta, az meg nem". Ugyanakkor az emelkedés és a partvonalon állók beszippantása akár ma is folytatódhat, de meggyőződésünk, hogy a vevők nagyon vékony jégen táncolnak, az irány rövid-közép távon lefelé van.

A Johnson&Johnson is az amerikai piacnyitás előtt teszi közzé negyedéves számait. A cég sarokszámai valószínűleg kevésbé okoznak felbolydulást a piacon, mivel az egészségügyi univerzális monstrum működése igen lassan reagál a külső környezetre, lévén nem-ciklikus iparági reprezentánsként, bár a visszaesés az eredményben itt sem látszik elkerülhetőnek (1.11-es EPS várakozás a tavalyi 1.18-cal szemben).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva