Hírek

2009.07.24. 21:23

Felfüggesztették a botrányhős polgármestert

Vargáné Lenkó Erzsébet a határozat előzményeként azt mondta: Mádly Zsolt (Fidesz) sorozatos törvénysértésekkel szinte megválasztása óta hátráltatja nemcsak a testület munkáját, hanem a város fejlődését is, miközben viselkedése is kívánnivalót hagy maga után.

bama.hu - MTI

A polgármester "kénye-kedve szerint" berekeszti az üléseket, ha neki nem tetsző téma kerül terítékre, kollégáival és a képviselők egy részével pedig szóba sem áll - közölte a jegyző, hozzátéve, Mádly Zsolt a pénteki fegyelmi testületi ülést is igyekezett megakadályozni. Kora délután bement a hivatalba, hogy lelakatolja a titkárság rácsos ajtaját, a lakatot az ülésre érkezők később leverték.

Július 15-én a polgármester azért rekesztette be a testületi ülést, mert képviselői indítványra fegyelmi vizsgálatot javasoltak ellene - mondta Vargáné -, ám a testület többségét alkotó úgynevezett "tízek" folytatták a munkát, s megszavazták, hogy induljon meg a fegyelmi vizsgálat. A fegyelmi tanács ülését annak ellenére összehívták péntekre, hogy a polgármester csütörtökön írásban tiltotta meg a részvételt és feljelentést helyezett kilátásba azoknak, akik mégis megjelennek - fűzte hozzá a jegyző.

Vargáné elmondása szerint most is csak a "tízek" jöttek el, a Fidesz-KDNP, illetve a Civil Összefogás színeiben politizáló képviselők távol maradtak. Mivel a testület 18 tagú, a "tízek" szava , illetve szavazata azonban döntő. A fegyelmi tanács pénteken hozott határozata szerint a Mádly Zsolt ellen már tartó vizsgálat befejezéséig, de legfeljebb 30 napig a polgármestert felfüggesztik a munkavégzés alól, "ugyanis jelenléte zavarná a vizsgálódók tevékenységét" - ismertette a döntést a jegyző. Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy mit tennének, ha hétfőn mégis bemenne és benn is akarna maradni irodájában Mádly Zsolt, Vargáné azt mondta: ebben az esetben joguk lenne a karhatalmat igénybe venni.

Fábry Béla, Fót szocialista alpolgármestere elmondta, hogy Móczár Béla, a fegyelmi bizottság elnöke, valamint két másik bizottsági elnök, illetve a jegyző jelenlétében hétfőn reggel 8-kor a vonatkozó szabályok szerint lezárják a polgármester irodáját. Mádly Zsolt csak a személyes holmiját viheti el, a folyamatban lévő ügyek aktáit, illetve a folyamatos munkához szükséges információkat át kell adnia az őt helyettesítő Bartos Sándor fideszes alpolgármesternek.

Fábry Béla hozzátette: noha a polgármester korábban kezdeményezte a testület feloszlatását, ezt a módszert a többség elveti, mert a város 2008-ban "egyenesbe fordított szekerét" szeretnék előrevinni. Az alpolgármester úgy véli: a testületnek kell kiköszörülni azt a csorbát, amelyet a polgármester csúfos, "szappanoperába torkolló" viselkedése okozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva