Hírek

2009.07.21. 12:13

Három ital 400 ezerért - besokalltak a vendéglősök

Háborognak a somogyi vendéglősök, mert egyesek, főleg a Balatonnál annyira a profit rabjai lettek, hogy maffiaszerű módszerektől sem riadnak vissza.

Sonline

Tíz év eltiltást a szakmát lejárató csalóknak – egyetért a legújabb szakmai felvetéssel számos somogyi vendéglős. A szabálytalanul dolgozó vállalkozók hosszú időre kerüljék el a vendéglátást – röviden ezt ajánlja a Magyar Vendéglátók Ipartestülete.
– Kínos a szekrényhátú biztonsági őrök jelenléte egyes éttermekben, lokálokban – fakadt ki Jó László, a Kiskereskedők Országos Szövetségének megyei elnöke. – Ennél is szörnyűbb, amikor tisztességesen szórakozó vendégeket inzultálnak. A szakmát néhány alak lezüllesztette. Ők azok, akik a hírek szerint maffiaszerű módszerekkel dolgoznak. Nem érdekli őket senki és semmi; csak a profitot hajszolják. Azt viszont keményen.



Limbek Csaba, a kaposvári Corner étterem vezetője úgy fogalmazott: a megyeszékhelyen és környékén nem tud kirívó átverésekről. A Balaton-parton korábban ugyan hallani lehetett néhány rendkívül fura esetet.
– Ez azonban nem hiszem, hogy manapság már előfordulhat – folytatta. – A szakma automatikusan kiszűrné ezeket az alakokat. Szerintem alapvetően inkább a fővárosra lehet jellemző az ilyesmi. Ott egyes helyeken elképesztő mértékben lenyúlják a vendégeket. Abnormális, hogy három koktélért és egy pezsgőért vagy 400 ezer forintot számláznak. Ha a vendég nem akar fizetni, akkor kigyúrt testőrök kísérik el a szórakozni vágyókat a legközelebbi bankautomatához.

A cikk teljes terjedelemben ITT olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva