Hírek

2009.07.23. 10:03

Indul a verseny a MEH főigazgatói székéért

Az első találgatások szerint Kaderják Péter, Felsmann Balázs, Motos Zoltán, Gordos Péter és Oláh Lajos lehet a hirtelen nyugdíjba vonuló Horváth J. Ferenc, a Magyar Energia Hivatal (MEH) megüresedett főigazgatói székének várományosa. Pályázat lesz.

VGO

„Elege lett”, mondják a Horváth J. Ferenc köreibe tartozók, magyarázatot keresvén az energiahivatal főigazgatójának szerdán bejelentett távozására. A MEH vezetésének igazodó képességét állítólag alaposan próbára tehette a felügyelő tárca élén viszonylag rövid idő alatt történt, négy változás. Rendre olyan döntéseket kellett sajátként, sőt, hozzá szakmai magyarázatot is keresve közzétenni, amelyek mögött valójában nem a hivatal saját megfontolásai álltak, hanem politikai akarat. Igaz, már akkor is tudja az energiahivatal elnöke, hogy milyen lapokat osztottak neki, amikor beül a székébe. Csak azt nem, hogy utána még négyszer újraosztják a lapokat.

Találgatók az EMFESZ tulajdonosváltásának gyors jóváhagyásában látják Horváth J. Ferenc gyors távozásának okát, de gondolhatunk a piacilag indokolttól politikai okokból rendre eltérített energiaárakra, vagy éppen az áramfogyasztóknak visszafizetendő összeg egy részének kompenzációs alapba helyeztetésére is. Hihetőbb, hogy nem a fentiek valamelyike, hanem az esetek felgyülemlése miatt telt be végképp a pohár. Ám még így is nyitott, hogy menni akart Horváth J. Ferenc, vagy mennie kellett. Mi történhetett, hogy már csak két hónapja volt hatéves megbízatása lejártáig, és nem várta ki.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva