Hírek

2009.07.16. 17:10

Ján Slota: "A magyarok célja Szlovákia lejáratása"

Az SNS elnöke újabb kirohanást intézett Magyarország ellen, mivel szerinte félremagyarázzák a nyelvtörvényt, lejáratják Szlovákiát, melynek szuverinitása ellen folytatnak kampányt.

VG Online

„Magyarország kiirtotta a területén élő nemzeti kisebbségeket, és a szlovák, valamint néhány más kisebbség maradékának szinte semmiféle jogai sincsenek” – jelentette ki csütörtökön Ján Slota.

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnökét mélyen kiábrándítottak a szlovákiai magyar intézmények „arrogáns és abszurd” nyilatkozatai, illetve kezdeményezései, amelyek a magyarországi, valamint a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának európai parlamenti képviselőivel egyeztetve szüntelenül támadják a szlovák államnyelvtörvény nemrégiben elfogadott módosítását.

Slota úgy látja, hogy a magyar bírálatok egyeztetve vannak, és céljuk Szlovákia lejáratása. A pártelnök szerint a nyelvtörvénnyel kapcsolatban félretájékoztatják a közvéleményt, és Magyarország kiélezett kampányt folytat a szlovák szuverenitás ellen.

A nyelvtörvény ügyében létrejött páratlan magyarországi összefogásról és a Malina Hedvig-ügyről a Világgazdaság Online oldalán olvashat bővebben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva