Hírek

2009.07.28. 13:21

Ki a hibás a robbantásos videó miatt? Draskovics beosztottja

Az MSZP frakcióvezetője szerint a rendészeti miniszter egyáltalán nem hibás a videóval való riogatás miatt. Mesterházy Attila a köztévé reggeli műsorában úgy vélte: Draskovics Tibor alighanem beosztottjától kaphatott téves tájékoztatást, akitől emiatt meg kell majd válnia.

VG Online

Ezt a bombát sajnos valódi magyar terroristák helyezték ott el, ők robbantották föl, ők készítették erről a felvételt – ">mondta Draskovics Tibor rendészeti miniszter pénteki sajtótájékoztatóján, egy ott bemutatott robbantásról szóló videóval kapcsolatban. Akkori állítása szerint a felvételen a "Magyarok Nyilainak" próbarobbantásai láthatóak.

Nem sokkal ezután egy internetes portál hívta fel a figyelmet arra, hogy a videó kísértetiesen hasonlít egy több évvel ezelőtti robbantás képsoraira.

A Nemzeti Nyomozó Iroda akkor felháborodottan visszautasította a feltételezést, hogy a sajtó képviselőinek kiosztott és a robbantást ábrázoló felvételen egy másik bűnügyben lefoglalt képanyag lenne látható. Az ügy kapcsán vasárnap Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője azt mondta, hogy a politikai terrorizmus veszélyes kérdés, amiről csak indokolt és megalapozott esetben szabadna nyilvánoson beszélni. Hozzátette: a felvétel kísérteties hasonlósága egy korábbi "kísérleti csínytevéshez" felveti a gyanút, hogy bizonyítékhamisításról van szó.

Az ügyről bővebben ITT olvashat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva