Hírek

2009.07.31. 17:15

Kilenc lóerő, de megy, mint a veszedelem

Nem csúszik a kuplung, a motor viszont bőg, mint a veszedelem. A zamárdi gumifalak közt jó csapatni, mert versenypilótának érezhetjük magunkat a nyaralás alatt.

Sonline

– Na, ugye jó volt – fülig érő mosolyban veszi le magáról a versenymaszkot a büszke apuka. – Aha, menjünk még egyet! – csillan a tinédzser szem felmenője elégedettségére játszva, hátha győzködnie sem kell, ahhoz, hogy még fejenként 2500 forintot leperkálva tíz percet versenyezhessenek egymással.

Zamárdi-felsőn komolyan veszik a gokartot, és ezt a turisták is tudják, legalábbis a félig várakozókkal telt tribünjéből ezt a következtetést vontuk le. A Forgó Ring 550 méteres, enyhén döntött pályáján összesen tíz, hat bal és négy jobbkanyar várja, hogy a kilenc lóerős járgányok végigzúzzanak rajta.



Jogosítvány nem is szükséges egy kis csapatáshoz de korlátok azért akadnak, ha még a pálya teljes hosszában ölelkező gumifalat leszámítjuk, akkor is. Tíz esztendőt bizony igazoltan be kell tölteni ahhoz, hogy valaki az ütközésektől vashámmal védett Honda gokartokba ülhessen. Ugyanez felülről természetszerűen nem annyira fontos, de a teherbírás felső korlát 120 kilogrammnyi testsúlyban teszi fel a lécet.

A bejegyzés itt folytatódik!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva