Hírek

2009.07.03. 16:48

Kiss Péter és Szekeres novemberben kikerül a kormányból?

Kiss Péter és Szekeres Imre miniszteri, míg Ujhelyi István és Simon Gábor államtitkári posztjától válhat meg novemberben, ha a kongresszus megszavazza az MSZP elnökségének javaslatát, mely szerint az országos választási bizottság tagjai lépjenek ki a kormányból.

VG Online - Éber Sándor

„November végén lépjen ki a kormányból az, aki a párt országos választási bizottságában (ovb) konkrét pártbéli feladatot kap” – javasolja szombaton a Népszabadság forrásai szerint Lendvai Ildikó pártelnök az MSZP szombati, várhatóan zárt kongresszusán, a zuglói Vasúttörténeti Park Mozdonyfordítójában. Az ötletet Baja Ferenc, a párt szocialista platformjának vezetője vetette fel, hogy aki pártvezetésben vesz részt, az ne legyen kormánytag.

Elképzeléseit a pénteki elnökségi ülésen terjesztette be, a nyilvánossággal korábban nem osztotta meg. „A kormányban, a frakcióban, és az elnökségben is egész embert kívánó, nagy teljesítményt igénylő feladatok vannak” – mondta kérdésünkre Baja Ferenc. Az infokommunikációért felelős kormánybiztos szerint a kabinetben a legfontosabb feladat jelenleg a válságkezelés, és a stabilitás biztosítása.

A képviselőcsoportban magas szintű szakpolitikai, gyors elemző, energikus munkára van szükség, hogy szakmailag megalapozottá tegyék a kormány döntései. Az elnökség tagjainak pedig újjá kell építeniük a szocialista pártot. „Ezeket a fontos feladatokat nem lehet megosztottan elvégezni, a feladatokat szét kell választani” – érvelt javaslata mellett Baja.

Részletes információkat az MSZP-n belüli eseményekről és a hétvégi kongresszusról a Világgazdaság Online oldalán olvashat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva