Hírek

2009.07.01. 10:32

Kovács Katalin a vb-n is az egyest választja a páros helyett

A vasárnap zárult brandenburgi Európa-bajnoksághoz hasonlóan a kanadai Dartmouth-ban augusztus 13-16-án sorra kerülő vb-n is egyesben és nem Janics Natasával párosban indul majd Kovács Katalin, a Domino Honvéd kajakosa.

MTI

"Natival megbeszéltük, hogy maradok az egyesnél. Bennem volt némi dilemma a párosunk miatt, de ő támogat ebben, és ez sokat jelent nekem" - idézte a hazai szövetség szerdai hírlevele a kétszeres olimpiai és 23-szoros vb-aranyérmes sportolót, aki három arany- és egy ezüstéremmel tért haza a kontinensviadalról.

Kovács dilemmáját az okozta, hogy az ötkarikás számokban válogató, másfél héttel ezelőtti szegedi versenyen egyesben és Janics Natasával párosban is győzött 500 m-en, mivel azonban a világversenyeken nagyon szoros az időrend, a két szám közül csak az egyiket vállalhatta/vállalhatja.

Döntése egyben azt is jelenti, hogy - a nem olimpiai számok és a két ötkarikás négyes, a női K-4 500 és a férfi K-4 1000 mellett - női K-2 500 m-en is vb-válogató lesz a jövő hétvégi országos bajnokság. Janics azon a viadalon új párral ismét próbálkozhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva