Hírek

2009.07.17. 12:59

Küzdjön a maffia ellen az Európai Parlament!

Egy frissen megválasztott olasz európai parlamenti képviselő a szervezet elnökének címzett levélben szólított fel arra, az EP fordítson figyelmet a maffia problémájára.

EurActiv - VG Online

A most megválasztott Rosario Crocetta személyes tapasztalatokkal rendelkezik az olasz maffiát illetően – a szicíliai bűnszervezetek ellen folytatott tevékenysége következtében 2002 óta szoros rendőri őrizet alatt áll. A képviselő most a Jerzy Buzeknek, az Európai Parlament elnökének írt levelében hívja fel a figyelmet arra, hogy a maffia immár nem helyi, hanem európai kérdés – jelenti az EurActiv.

A képviselő szerint az egyre terjedő bűnszövetkezetek tevékenysége jelentősen befolyásolja az európai polgárok életét, a maffiák nem csupán gyilkolnak és nyomást gyakorolnak a társadalomra, de beleavatkoznak a választási eredmények alakulásába is.

Crocetta leszögezte: mint hogy a maffia gyakorlatilag korlátlan pénzügyi utánpótlással rendelkezik, a bűnszervezetek által támogatott cége mostanra a legális vállalatok riválisaivá váltak. A maffia által megszerzett pénzeket pedig az üzleti világ törvényes területein mossák tisztára. Crocetta tervei között szerepel egy maffiaellenes parlamenti bizottság létrehozása, amely vélhetően támogatásra talált pártja, az európai szocialisták körében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva