Hírek

2009.07.24. 11:53

Lángolt a szeméttelep

Sem személyi sérülés, sem kár nem keletkezett a hódmezővásárhelyi szeméttelepen kigyulladt tűz következtében A hulladéklerakó központot üzemeltető vállalat jól felkészült a hasonló esetekre, az oltást ennek köszönhetően várhatóan még ma befejezik

VG Online

Ma éjszaka tűz keletkezett az .A.S.A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. szeméttelepén. A tűz a napok óta tartó rendkívüli meleg miatt, öngyulladás következtében alakult, ki.
Reith Imre a lerakóközpont vezetője – egy személyben az ASA Csoport magyarországi termelési igazgatója –– elmondta, a tűz valamikor éjjel 2 és 3 óra között keletkezhetett, és az éjszakai erős szél vitte tovább a telepen. Az előírásoknak megfelelően azonnal értesítették a tűzoltóságot, akik nagy erőkkel hamarosan megjelentek a helyszínen, és azonnal hozzáláttak az oltáshoz. Munkájukban nagy segítséget jelentett a vállalat helyi vízbázisa, így a szeméttelep mesterséges tavából és a saját vezetékből vételezett vízzel segítették az oltást. A tűzoltók támogatására a cég saját locsolókocsiaikat is bevette.

„Minden szempontból fel vagyunk készülve a hasonló esetekre, hiszen egy szeméttelepen nem ritkaság az ilyesmi” – nyilatkozott a lerakó vezetője. „Az ASA hódmezővásárhelyi lerakóközpontja egy új, technikailag rendkívül korszerűen felszerelt telep. Rendelkezünk mindazokkal a gépekkel, eszközökkel, amelyekkel el tudjuk hárítani a tüzet, illetve segíteni tudjuk a tűzoltók munkáját. Hulladéktömörítő gépek és megfelelő takaróanyagok állnak rendelkezésre, saját vízbázisunkban több ezer köbméternyi vízzel tudjuk segíteni az oltást. Egy régi, elavult telep esetében egy ilyen mértékű tűz megszüntetése hetekig is eltartat, a mi technikai és személyi felkészültségünkkel várhatóan a nap végére túl leszünk rajta. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a rendszerünk jól vizsgázik.”

A tűz során nem történt személyi sérülés, sem tárgyi sem környezeti kár nem keletkezett. A várostól dél-keleti irányban 3 kilométerre található telep helyének kijelölésekor a tervezők figyelembe vették az itt uralkodó észak-nyugati szélirányt, ennek köszönhetően a távozó füstből a lakosság várhatóan semmit sem érzékel majd.

A hulladéklerakó központot üzemeltető vállalat jól felkészült a hasonló esetekre, az oltást ennek köszönhetően várhatóan még ma befejezik VG Online -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva