Hírek

2009.07.30. 16:31

Már kétmillió diák vesz részt az Erasmus-programban

A legújabb számadatok szerint az EU felsőoktatási mobilitást és együttműködést célzó Erasmus-programja a 2007/2008-as tanévben is folytatta sikeres pályafutását, lehetővé téve, hogy több mint 162 000 európai diák, illetve 27 000 egyetemi oktató külföldre menjen tanulni vagy tanítani.

MNO

Az Erasmus történetében először került sor arra, hogy a program 20 000 diákot külországbeli vállalatoknál vagy szervezeteknél történő elhelyezkedésükben is segített, továbbá mintegy 5000 egyetemi dolgozónak tette lehetővé, hogy külföldi képzésben vegyen részt.

Az Erasmus segítségével megvalósított csereprogramok száma, ha figyelembe vesszük mind a külföldi tanulmányokat, mind a szakmai gyakorlatot, 5,2 százalékos növekedést mutat a 2006/2007-es tanévhez képest, míg ha csak a tanulmányi célú mobilitást tekintjük, a növekedés mértéke 2,1 százalék.

A legfrissebb adatok alapján feltételezhető, hogy 2009 közepére az Erasmus-programban részt vevő diákok száma meghaladja a kétmilliót – közölte az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva