Hírek

2009.07.01. 10:52

MÁV: bejelentették a kinevezéseket

Hónig Péter közlekedési miniszter Andrási Miklóst, a Grid Zrt. igazgatóját nevezte ki a MÁV Zrt. igazgatósága elnökének, későbbiekben elnök-vezérigazgatójának, Antali Károly kabinetfőnököt pedig a közösségi közlekedés átalakításának stratégiájáért felelős miniszteri biztosnak.

MTI Eco

Hónig Péter szerdán újságíróknak elmondta: Heinczinger Istvánnal, a MÁV Zrt. jelenlegi vezérigazgatójával szemben "nincs bizalomvesztés".

A miniszter kitért arra, hogy a közösségi közlekedést, elsősorban a MÁV-ot át kell alakítani. Jelenleg a közösségi közlekedés - a MÁV és a Volán - állami finanszírozása 280 milliárd forintba kerül évente, és az IMF-fel kötött megállapodás alapján 2010-ben 40 milliárd forintot kell ebből megtakarítani.

Hónig Péter közölte: a közösségi közlekedés átalakításával a cél a MÁV-csoport finanszírozhatóságának megteremtése, az állami pénzből finanszírozott Volán és vasúti közlekedés párhuzamosságának megszüntetése, a közösségi közlekedés társadalmi elismertségének visszaszerzése, a bizalom megteremtése, a piaci szemlélet kialakítása.

A most kinevezett Andrási Miklósról itt olvashat többet

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva