Hírek

2009.07.29. 20:06

Michael Schumacher visszatér Massa helyére

A Ferrari honlapján közölte, a hétszeres világbajnokot kérte fel, hogy ugorjon be.

origo - Sport Géza

Maga Michael Schumacher erősítette meg, hogy a napokban elkezdi a felkészülést a négy hét múlva következő Európa Nagydíjra - írja az origo.hu.

A Ferrarinál valenciai futamtól fog vezetni a 40 éves német a sérült Felipe Massa helyett.

Arra készülök, hogy átvegyem Felipe helyét - idézi a weboldal Schumachert. - Délután beszéltem Stefano Domenicali csapatfőnökkel és Luca di Montezemoló elnökkel, együtt döntöttük el, hogy visszatérek Massa helyén."

Domenicali szerdán megerősítette, Massát visszavárja a Ferrari, de teljes felépülése után, szinte biztosan csak jövőre engedélyezik neki az indulást.

Schumacher 2006-ban, 250 nagydíj után vonult vissza a Forma-1-től, legutóbb tavaly áprilisban, teszten vezette az F1-es Ferrarit, amivel korábban öt vb-t nyert.

"A Forma-1 számomra befejeződött, de ebben a szerencsétlen helyzetben nem hagyhatom cserben a csapatot. Imádom a versenyzést, élvezni fogom a kihívást" - közölte a hétszeres bajnok saját honlapján.

"Délután találkoztam Stefano Domenicalival és Luca di Montezemolóval, együtt döntöttük el, hogy megkezdem a felkszülést arra, hogy átvegyem Felipe helyét" - mondta a versenyző.

Mint korábban beszámoltunk róla, Massa jobban van, szerdán már enni is kért.

Mielőtt azonban a Ferrarinál teljesen biztosak lehetnének abban, hogy Schumacher erőnléte megfelelő az újabb Forma-1-es versenyzésre, a németnek át kell esnie egy orvosi és erőnléti ellenőrzésen, hogy megbizonyodhassanak róla, az év elején elszenvedett motorbalesete nincs kihatással teljesítményére.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva