Hírek

2009.07.08. 07:35

Ne ponton-, hanem utászhíd helyettesítse a Margit hídat?

A Margit híd helyettesítésére szóba került pontonhídnál olcsóbban meg lehetne építeni egy előre gyártott acélelemekből összerakható utászhidat. Ehhez hasonló katonai megoldásokat már más országokban is alkalmaztak hidak átépítésekor - olvasható a Népszabadságban.

Népszabadság - hirado.hu

A cikk emlékeztet arra, hogy a lengyel fővárosban a belvárosi Poniatowski híd rekonstrukciójának idejére építettek utászhidat.

A Népszabadság cikke arról is ír: az ideiglenes hídszerkezetek közös jellemzője, hogy előre gyártott, könnyen összeszerelhető és szétbontható, ismétlődő elemekből állnak - számol be a hirado.hu. Az utászhíd egyik előnye, hogy - mivel a lábait magasabbra lehet építeni - szétbontás nélkül is képes a hajók átbocsátására.

Másik hasznos tulajdonsága az olcsó működtetés: mivel nem kell állandóan szét-, illetve összeszerelni, az üzemeltetéséhez nincs szükség nagy létszámú személyzetre.

 

További pozitívum az alacsony ár: a szerkezet előre gyártott, összecsavarozható elemekből áll, amelyeket - egyben vagy részletekben - későbbi híd- vagy felüljáró-építkezéseknél is fel lehet használni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva