Hírek

2009.07.14. 14:24

Nem alkalmaz sokkterápiát a netfüggőknél Kína - Már

A kínai egészségügyi minisztérium úgy döntött: betiltja az elektrosokk alkalmazását az internetfüggőnek ítélt betegeknél, miután ellentmondásos hírek jelentek meg a kezelés biztonságosságával kapcsolatban.

Reuters - VG Online

A döntésre azután került sor, hogy kiderült: Shandong tartományban egy pszichiáter mintegy 3 ezer internetfüggőnek tartott tinédzser esetében alkalmazott elektrosokk-terápiát. A kínai kormány több mint egy éve folytat intenzív kampányt az internetfüggőség ellen, hirdetve, hogy a világhálóval és elsősorban az internet kávézókban töltött idő káros hatással van a fiatalok családi életére – jelenti a Reuters.

Az "elektromos ráhatás terápia" kitalálója, a Yang bácsinak is nevezett Yang Yongxin a módszer mellett egy tábort is üzemeltet, ahol havi 805 dollárnak (158 ezer forint) megfelelő összegért kapnak rendszeresen elektrosokkot a bentlakók. A táborozók egyben szigorú katonai kiképzést kapnak és nem vehetik fel a kapcsolatot a külvilággal.

A cikk folytatása, valamint a témával kapcsolatos háttér és további információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva