Hírek

2009.07.03. 13:47

Őrangyalok a balatoni strandokon

Közel 400 önkéntes segítő kezdte meg munkáját huszonhat balatoni – tizennégy déli parti – strandon a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtó szolgálatában.

Sonline

Ficam, horzsolás, égés vagy éppen rosszullét. Ezek mind olyan esetek, amelyek egy strandon naponta többször is előfordulnak. Az önkormányzati strandokon törvényileg kötelező a strandi mentők alkalmazása, a szabad strandok esetében azonban nincs ilyen előírás. A Magyar Vöröskereszt önkéntesei éppen ezért azokon a nagyobb, jelentős forgalmat lebonyolító szabad strandokon segítenek a nyaralóvendégeken, ahol egyébként a sérült turisták nem kapnának szakszerű segítséget.



A Balaton Fejlesztési Tanács idén 5,2 millió forinttal támogatja az elsősegélynyújtó programot.
A nyári balatoni szolgálatot vállaló képzett közép- és főiskolások, illetve orvostanhallgatók 26 balatoni, ebből 14 déli parti strandon dolgoznak egészen augusztus 19-ig. A fiatalok a vöröskeresztes zászló alatt találhatók meg délelőtt 10 és este 6 óra között, és ha szükséges, akár újraélesztésre is képesek. – A Magyar Vöröskereszt 13 strandra egy-egy félautomata defibrillátort telepített, amelyek használatára az önkéntesek külön képzésben részesültek – mondta Grubert Roland, a segélyszervezet elsősegélynyújtó szolgálatának projektvezetője.

A bejegyzés itt folytatódik!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva