Hírek

2009.07.29. 14:25

Összefogott a Google ellen a Microsoft és a Yahoo

Hosszú hónapok tárgyalásait követően megszületett az egyezség a Yahoo és a Microsoft között a kereső üzletágat illetően.

AP - VG Online

A korábbi informátori jelentések helyesnek bizonyultak: a Yahoo és a Microsoft végül megállapodásra jutott a keresési üzlet kapcsán – jelenti az AP.

Ennek eredményeképpen a Microsoft szabadon építheti ki kapcsolatait a világ második legnagyobb kereső motorjának felhasználóival. Redmond számára ez jelentős fegyver lehet a Google ellen vívott harcban.

A két vállalat másfél éve próbált megállapodásra jutni. Az üzlet körülményei egyelőre nem ismertek, de a Microsoft vélhetően mintegy 3 milliárd dollárért vásárolja meg a Yahoo keresési reklám üzletágát, a megállapodás szerint a két vállalat az elkövetkező években megosztja egymással jövedelmének egy részét. A Microsoft először a Yahoo egészét szerette volna megvásárolni egy 45 milliárd dolláros kivásárlási ajánlattal, amelyet azonban elhárított az internet vállalat.

Az ajánlat az elemzők szerint már ekkor is elsősorban a keresési marketing szolgáltatások megszerzéséről szólt. Idővel a két cég csöndes tárgyalássorozatba kezdett, miközben kölcsönösen tagadták, hogy továbbra is fennállna az érdeklődésük egymás iránt.

A helyzet most jelentősen változhat: ha a Microsoft nyélbe üti az üzletet, azzal megháromszorozhatja az amerikai keresési üzletágban birtokolt részesedését. Ennek jelentőségét növeli, hogy a Microsoft egy hónapja bemutatott saját keresőmotorja, a Bing egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így a cégnek továbbra is jövedelmező forrásokat kell keresnie a szektorban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva