Hírek

2009.07.16. 17:19

Real-igazolások: Kaká kivásárlása is egymilliárdba kerülne

Cristiano Ronaldo mellett a Real Madrid másik nagy szerzeményéről is kiderült: ő sem hagyhatja el csak úgy a csapatot.

kicker.de

Az "anti-sejk paragrafus"-nak becézett kikötés leszögezi: a két új játékos szerződésének lejárta előtti kivásárlása esetén egymilliárd euró átigazolási díjat kell fizetni - írja a német kicker.de szakoldal. Így kíván a Real védekezni az arab olajsejkek futballba áramló milliói ellen.

Az eddigi legmagasabb szerződésben rögzített feltételes átigazolási díj 180 millió euró volt, Raúl (szintén Real) és Puyol (FC Barcelona) esetén.

A Realnak azonban a nagy költekezése után új pénzre van szüksége, hogy továbbra is aktív maradhasson az átigazolási piacon: ehhez pedig könnyen lehet, hogy jelenlegi játékosok eladása révén jutna: például Klaas-Jan Huntelaar Stuttgartba igazolásával.

Ribéry-ügyben azonban egyre keményebb Bayern-falba fut a Madrid: a bajor csapat vezetősége egy mai sajtótájékoztatón kijelentette: a csapat részéről letelt a játékosnak biztosított, az edzésrajttól számított 14 napos türelmi idő, így többet nem akar hallani átigazolásról. A Real azonban nem adja fel, arra spekulálva, hogy Ribéry nem illik bele a Bayern új edzőjének, van Gaalnak a játékába. Az átigazolási ablak augusztus 31-ig van nyitva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva