Hírek

2009.07.21. 18:21

Retkes gyenge Kóka elmozdításához? Állva hal meg a párt

Még ezen a héten találkozik az SZDSZ elnöke és frakcióvezetője. Retkes Attila gyenge lehet Kóka János elmozdításához.

VG Online

Bár az SZDSZ július 12-i tisztújító küldöttgyűlésén kisebbfajta ünnepély kerekedett, amikor Retkes Attila pártelnök népszerű és hatásvadász kezdeményezésére felszólították Kóka Jánost a távozásra, a frakcióvezető nem teljesítette a küldöttek követelést. Így alakulhatott ki mára az a furcsa helyzet, hogy a liberális párton belül időpontegyeztetésre van ahhoz szükség, hogy az önjáró frakcióvezető találkozni tudjon a pártelnökkel.

„Kóka János ahelyett, hogy teljesítené erkölcsi kötelességét és lemondott volna a frakció éléről, lejárató kampányt indított” – fogalmazott Retkes Attila. Leszögezte, hogy a tömeges kilépések híresztelése egyike azoknak a csúsztatásoknak, amelyeket egy szűk kör terjeszt. Ennek ellenére egyre többen temetik az SZDSZ-t, sok alapító sem titkolja a véleményét: a liberális pártnak befellegzett.

Fodor Gábor, volt elnök a hét végén azt nyilatkozta, szervezett kiléptetés áll a mögött, hogy egyre több elégedetlen tag hagyja el a pártot. „Addig maradok frakcióvezető, amíg a frakció többsége engem támogat” – jelentette ki Kóka János.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva