Hírek

2009.07.12. 13:51

Retkes: Kóka azonnal mondjon le!

Az SZDSZ frissen megválasztott elnöke felszólította Kóka Jánost, hogy azonnal mondjon le a frakcióvezetői posztról

VG Online

Retkes Attila, az SZDSZ frissen megválasztott elnöke felszólította Kóka Jánost, hogy azonnal mondjon le a frakcióvezetői posztról.

A javaslatot a küldöttgyűlés meg is szavazta. A Demszky Gábor emberének tartott Retkes Attilát a vasárnapi küldöttgyűlés abszolút többséggel választotta meg az SZDSZ elnökévé.

Retkes kifejtette: szavahihető, szerethető és gyakorlatias SZDSZ-t szeretne, amely a Deák Ferenc és Eötvös József által fémjelzett nemzeti liberalizmusra és a két világháború közötti polgári liberalizmusra építve mindenkor következetesen kiáll értékei és álláspontja mellett, hazaszerető, és egyúttal felelősséget vállal a határon túli magyarok sorsáért is.

Az SZDSZ új elnöke korábban azt is kijelentette: elnökké választása esetén az SZDSZ ellenzéki pártként politizálna, nem támogatná tovább a Bajnai-kormányt, mivel az nem szakértői, hanem szocialista kormány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva