Hírek

2009.07.10. 10:21

RTL: A pedofília nem tabutéma a médiában – A harc folytatódik

Nem kevesebb mint 1369 percnyi elsötétítéssel büntette az idén az RTL Klubot az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT); ez közel annyi, mint a megelőző öt évben összesen – értesült a Világgazdaság.

VG

Tavaly 85, 2007-ben pedig 69 percet kapott a csatorna, igaz, 2006-ban 632-t. A hivatalosan a műsorszolgáltatási jogosultság felfüggesztésének nevezett szankció keretében kiszabott büntetőpercek látványos megugrása (is) jelzi: kisebbfajta háború robbant ki a piacvezető televíziós csatorna és a médiahatóság között.

A konfliktus hátterében az ORTT szemében hosszú évek óta botránykőnek számító Mónika-show áll. Az RTL Klub délutáni beszélgetőműsorát a médiahatóság nyolcszor marasztalta el az elmúlt négy évben, ebből hatszor felfüggesztést is kiszabott.

Az utolsó két alkalommal ugyanakkor a szankció jóval „durvább” lett a korábban megszokott, 30–120 percre rúgó felfüggesztéseknél; az idén április 22-i döntésével nem kevesebb mint 225, június 30-i határozatával pedig 720 percre rendelte el a csatorna elsötétítését az ORTT.

Az RTL Klub és a Mónika-show ügyéről bővebben itt olvashat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva