Hírek

2009.07.10. 10:07

Soros György hangja újra az éterben! - Kína a megmentő

A magyar származású befektetési szakember szerint majd Kína húzhatja ki a világgazdaságot a gödörből, bár ez a véleménye nem új keletű.

VG

Ezzel szemben a mostani válság rövid távú kezelése nem könnyő, mert az amerikai bankrendszer még mindig óriási mennyiségő rossz eszközt tart kézben, ami nyomást fog gyakorolni a gazdaságra.

Jönnek a profit warningok! Az amerikai olajipari óriás, a Chevron jelentős profitcsökkenést vár a nemrég zárult második negyedévtől, mely többek között a meredeken visszaeső amerikai finomítói árréseknek köszönhető, melyet nem kompenzált az emelkedő olajár, mivel a dollár is gyengült időközben.

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint eljött az idő a kamatcsökkentésre. Karvalits Ferenc egy interjúban kifejtette, hogy az erősödő és kevésbé volatilis árfolyam, a csökkenő finanszírozási igény és az elmúlt időszakban tapasztalható élénkülő állampapírkereslet megteremtette a lehetőséget arra, hogy végre csökkenteni lehessen a 9,5 százalékos alapkamaton.

További elemzői véleményeket olvashat a Világgazdaság Online oldalán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva