Hírek

2009.07.26. 19:14

Szenvedélyes Edda művek a part ördögi körében

Az Edda-dalok fogva tartanak és el nem engednek. Jó Hold kelt föl szombaton este Siófokon, amikor Magyarország legszenvedélyesebb rockzenekarát ünnepelték és avatták ikonná.

Vízisikló

A Coke Club és az MTV az idén harmadik alkalommal szervezett Icon-koncertet magyar zenészek életműve előtti főhajtással, az Edda kikerülhetetlen őszinteségét ezúttal is tizenhárom formáció köszönte meg. Az Alapi István, Kicska László, Gömöry Zsolt, Hetényi Zoltán és Pataky Attila alkotta, már nem is annyira miskolci kultbanda végigtombolta a szuperkoncertet, jóllehet a sorozatban egyedülállóan ők a végén nem bírták ki, hogy ne álljanak színpadra…

Végigálltunk már öt hasonlót, de ennyi emberrel még nem találkoztunk az üdítőgyártó és a zenetévé közös produkcióján. A siófoki klubon egy gombostűt sem lehetett leejteni már a kezdés előtti negyedórában. Az eddások régi szokások hagyományait követve csapatostul, esetleg családdá szelídült kíséretben érkeztek, s többnyire könnyű, alkoholos italok fogyasztása közben foglalták el pozícióikat a színpadok előtti küzdőtéren. A legfiatalabb tinédzser korosztály ugyanúgy, farmer, trikó, kendő szentháromságba öltöztette magát, mint tíz, vagy húsz évvel ezelőtt a legendás cseszneki koncerteken.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Gyere őrült!
[/caption]

Mucsi Zoltán és Scherer Péter profira gyúrta az ikonavatós konferálást, a két színművész ezúttal Edda feliratos autószerelő overállban figyelmeztetett első szóra mindenkit, hogy nem muszáj ördögvillával kiszúrni a másik szemét, és hogy a fejrázás a vaskorlátoknál akár veszélyes is lehet.



Az első tisztelgő a Belmondo lehetett, és bár Czutor Zoltán a Keselyű után konstatálhatta, hogy egy valódi Edda-koncertre készülő család elhagyta a csápolók tömegét, azért Beldára keresztelte saját bandáját finom utalásféleképpen. Közel sem volt még éjjel, de a zenekar meg adta a módját, hogyan kell ilyentájt érkezni, amibe még egy Queen kiállás is lazán, nyersen belefért, és a show erős nyitás után folytatódhatott tovább.

A cikk folytatása

Képgaléria

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva