Hírek

2009.07.06. 21:48

Szeptember előtt nem szavaz az EP Barrosóról

Az Európai Parlament nem szavaz szeptember előtt arról, hogy megújítja-e további öt esztendőre az Európai Bizottság jelenlegi elnökének a mandátumát - közölte hétfőn Stockholmban az EP leköszönő elnöke.

MTI - Hírszerző

Hans-Gert Pöttering, az EP néppárti elnöke világossá tette, hogy a szavazásra José Manuel Barrosóról akár még később is sor kerülhet - számol be a Hírszerző az MTI alapján.

A tagállamok júniusi csúcstalálkozójukon egyhangúlag felsorakoztak Barroso mögött, ám hiába a néppárti az EP legerősebb politikai csoportja, egymagában nem rendelkezik többséggel, a többi frakciónak pedig kételyei vannak Barrosóval szemben, és mielőtt voksolnak róla, előbb meg akarják vitatni programját.

Bár Barrosónak, az egykori konzervatív portugál kormányfőnek nincs riválisa, az EP láthatóan nem akar egyszerűen "fejbólintó János" lenni.

A szocialisták több szociális érzékenységet kérnek számon Barrosón, míg a liberálisok nincsenek meggyőződve arról, hogy a Barroso vezette Európai Bizottság minden tőle telhetőt megtett a gazdasági válság negatív hatásainak mérséklése érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva