Hírek

2009.07.16. 12:58

Valós időben újranézné a Holdraszállást? – Klikk ide

Negyven évvel az Apollo 11 küldetés után a John F. Kennedy Presidential Library and Museum egy új weboldalt hozott létre, ahol az érdeklődők valós időben élhetik át újra Neil Armstrong és társai misszióját.

VG Online

"A Holdraszállás valóban egyesítette a Földet, reméljük, hogy mindez az internet segítségével megismétlődik" – kommentálta az AP-nek a weboldal létrehozását a JFK Library vezetője.

A WeChooseTheMoon.org weboldal ma 15:30-kor lép működésbe, 90 perccel az Apollo 11 felszállásának negyvenedik évfordulója előtt - írja a VG Online.

A látogatók végig követhetik a négy napos küldetés minden fontosabb mozzanatát a Cape Canaveralról történő felszállástól Armstrong Holdsétájáig, valós időben. A portál egyúttal fotókkal és dokumentumokkal mutatja be Kennedy kapcsolatát az űrprogrammal. A weblap neve is az elnök egyik, a témával kapcsolatos beszédére utal.

A JFK Library igazgatója szerint bár az elsődleges cél az űrutazás izgalmának megosztása, fontosnak tartják, hogy felhívják a figyelmet a mai kihívásokra, így a globális felmelegedésre és a szegénységre is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva