Hírek

2009.07.06. 15:43

Vona kész szombatonként a börtönben éjszakázni

Bár július 11-re újabb Magyar Gárda melletti szimpátiatüntetést jelentett be a rendőrségnek a Szabadság térre Vona Gábor, a Jobbik elnöke nem tart attól, hogy megismétlődnek a szombaton történtek.

VG Online - V.M.

„Nem rajtunk, hanem a rendőrségen múlik, hogy mi fog történni szombaton. Én békés demonstrációra készülök, és nem szándékozom minden szombaton a fogdában aludni, de megtörténhet” – mondta lapunk kérdésére Vona Gábor. A Jobbik elnöke leszögezte: mindez nem jelenti azt, hogy semmibe vennék a bíróságnak a Magyar Gárdára vonatkozó feloszlató ítéletét.

Szerinte az esküt tett gárdisták ettől függetlenül egyénenként nyugodtan élhetnek a gyülekezési jogukkal. Arra a kérdésre válaszolva, hogy vajon az a tüntetés, ahol flakonokat dobálnak a rendőrök felé, mennyiben tekinthető békésnek, azt válaszolta, hogy ő és a gárdisták egy ülősztrájkon vettek részt, és semmilyen bűncselekményt nem követtek el.

„A gárdista öltözetet pedig nyugodtan fel lehet venni, mert a megszüntetett Magyar Gárda Egyesületnek soha nem született határozata egyenruháról. Az egyesület 10 tagja mindig öltönyben vagy télikabátban jelent meg” – fogalmazott Vona Gábor. Hozzátette: a regnáló hatalom utolsó próbálkozásának lehetünk szemtanúi, amelyek a Jobbik megerősödését akarják megakadályozni diktatórikus eszközökkel.

A témával kapcsolatos háttér és további információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva