Hírek

2009.08.05. 13:34

A Jobbik nevű politikai förmedvény és a romák elleni támadások

A romák elleni támadások ügyében eddig hallgatott pártok, közjogi méltóságok megszólalását várja az MSZP frakciója, és arra kéri a rendőrséget, hogy a különböző találgatások elkerülése érdekében tájékoztassa a nyomozásról a közvéleményt.

MTI - Fotó: Kelet Magyarország/Racskó Tibor

Szanyi Tibor szocialista országgyűlés képviselő a Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium épülete előtt tartott szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: a romák ellen elkövetett sorozattámadásnak vannak politikai tanulságai, ugyanis a gyűlöletbeszéd, a fasiszta, náci honlapok és "nagy becsben" álló újságok internetes oldalainak hozzászólásai táptalajai a társadalomban tapasztalható rasszizmusnak és gyilkosságokba torkollottak.

"Az, hogy Magyarországon könnyűszerrel megtörténhetnek ilyenek, alapvetően az ad hátteret, az az oka, hogy elszabadult az a típusú pokol, amiben ordas szándékokkal, szinte gátlások nélkül lehet mindent elkövetni" - fogalmazott a képviselő, hozzátéve, ennek véget kell vetni, de ez a társadalom támogatása nélkül nem fog menni.

"Elég volt a rasszista terrorból, elég volt a rasszista Jobbik uszításából, ez nem lehet egy Jobbik szemléletű világ" - jelentette ki Szanyi Tibor, hangsúlyozva, hogy a szolidaritás bástyáit meg kell erősíteni, a közjogi méltóságoknak, politikai szervezeteknek és a társadalomnak hallatnia kell a hangját, mert a cigányság elleni rasszista támadás az egész ország ügye, ezért nem maradhatnak némák.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva