Hírek

2009.08.06. 17:06

Aquaworld botrány: Mossa kezeit a szörfmedencét gyártó cég

„A budapesti Aquaworldben található szörfmedence az előírásoknak megfelel és biztonságosan üzemeltethető, amennyiben a használati útmutatóban foglaltakat, így különösen a biztonsági előírásokat betartják” – erre a vizsgálati eredményre jutott annak a szörfmedencének a gyártója, amelynek aknafedele július végén beszakadt egy kisfiú alatt, és összezúzta a gyermeket a hullámkeltő berendezés.

VG Online - Vég Márton - Fotó: Oláh Csaba

Álláspontjuk szerint ők egyáltalán nem felelősek a bekövetkezett tragikus balesetért, mert az súlyos emberi mulasztás következménye, amelyről a skót cég csak utólag szerzett tudomást. Az ügyben mindenesetre még tart a nyomozás.

Az Aquaworld belső vizsgálata viszont a műszaki, karbantartó területről, illetve az üzemeltetés területéről egy-egy munkatárs közvetlen munkajogi felelősségét már megállapította, őket rendkívüli felmondással azonnal elbocsátották.

A szörfmedencét kezelő munkatársak zavaros történetet mondtak arról, miért nem jelezték az aknafedő problémáját az újpesti élményfürdőben - mondta korábban Kelecsényi Ágnes az Aquaworld marketing- és értékesítési igazgatója. Bizonyos források szerint azonban a vezetés már egy hónapja tudott az aknafedőről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva