Hírek

2009.08.25. 15:12

Átestek a tűzkeresztségen az új metrószerelvények - Fotók!

A 2-es metróvonal Blaha Lujza téri állomásán, ma éjjel kezdetét vette az a kétlépcsős próba, amelynek célja, hogy a tűzoltók az új Alstom szerelvényeken is begyakorolják az esetleges jövőbeni műszaki és baleseti mentési munkákat és feladatokat - olvasható a Fővárosi Önkormányzat, a BKV ZRt. és az Alstom Transport közös közleményében.

VG Online

A próbák során a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság szakemberei felmérik, hogy meglévő műszaki eszközeik használhatók-e az új metrókocsikhoz, elvégzik a szerelvény szét- és összekapcsolási próbáját valamint emelési gyakorlatát. Miközben a próbákkal az új budapesti metró átesik a „tűzkeresztségen”, az Alstom és a BKV két újabb jelentős eredményt könyvelhet el, a Franciaországban tesztelt szerelvény sikeresen teljesítette a tartóssági tesztet, amely során 14.000 km-t, azaz a Föld kerületének harmadával megegyező távolságot futott meghibásodás nélkül. Ezzel egy időben, Budapesten a szakemberek beadták azt a 3.000 oldalas ― közel 1 köbméternyi ― tervdokumentációt a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, amely az új, korszerű szerelvények „forgalmi engedélye”, az ún. végleges típusbizonyítvány kiadásához szükséges.

A „végállomásához” közeledik a BKV által a 2-es metróvonalára vásárolt új METROPOLIS szerelvények tesztelése és engedélyeztetése. A Franciaországban tesztelt szerelvény teljesítette azt a tesztprogramot, amely során 14.000 km-t futott. A tartóssági tesztek alatt, a világ egyik legmodernebb tesztpályáján, független szakemberek vizsgálták az új budapesti metró mintegy 81 különböző funkcióját és kényelmi jellemzőjét. Az új metrószerelvény egy 1,8 km-es pályán teljesítette a távot, ami azt jelenti, hogy közel 8.000 kört tett meg, miközben 800 méterenként kellett megállnia és ajtót nyitnia. A tartóssági tesztet a BKV szakemberei sikeresnek és befejezettnek nyilvánították.

Az új metrószerelvényekről itt láthat képeket

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva