Hírek

2009.08.09. 12:06

Az Alba Volán meghatározó vállalat marad

Az Alba Volán Zrt. a közösségi közlekedési rendszer átalakítását követően is a Közép-dunántúli régió meghatározó vállalkozása maradhat - jelentette ki az MTI-nek a cég vezérigazgatója.

MTI Eco

A tavaly 8,5 milliárd forintos árbevételt produkáló vállalatot erre eddigi eredményei, s innovatív szemlélete teszik alkalmassá. A Fejér megyei cég ugyanis több, országosan egyedülálló megoldással javította hatékonyságát, például elsőként vezette be a csiprendszerű bérletértékesítést - mondta Tóth István.

A vezérigazgató úgy vélte, hogy ha sikerül kidolgozni és megtalálni a lehető legjobb, a megrendelők, a szolgáltatást igénybevevők és a közlekedési vállalatok érdekeit egyaránt figyelembe vevő szervezési megoldásokat, az átalakítás eredményeként hatékonyabban működő közösségi közlekedés valósulhat meg.

Bár jelenleg egy-egy régión belül nincs "átjárás" a megyék között, megfelelő irányítástechnika kidolgozásával működőképes és hatékony lehet egy nagyobb, a teljes régióra kiterjedő szervezet is - mondta Tóth István.

Úgy fogalmazott, hogy a regionális közlekedési rendszer létrehozásával megvalósuló átalakítás egyik legnagyobb eredménye az lehet, hogy a régión belül közelebb kerülhetnek egymáshoz a megrendelő, a szolgáltatást nyújtó cég és a szolgáltatást igénybevevők érdekei.

Ami azt is jelenti, hogy a szolgáltatások megrendelésénél a helyi igényeket veszik majd figyelembe, s aszerint alakítják például ki a helyközi járatok menetrendjét.

Tóth István szerint fontos lenne, hogy a kormány ez év december 3-ig döntsön a közösségi közlekedés közszolgálati szerződéseinek 2012. december 31-ig érvényes szerződés 2016-ig történő meghosszabbításáról.

Erre pedig azért volna szükség, hogy a piacliberalizáció idejére a nemzeti közlekedési vállalatok versenyhelyzetbe kerüljenek a magyarországi piacra feltehetően betörténi akaró más országbeli, európai közlekedési vállalatokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva