Hírek

2009.08.07. 08:13

Az MSZP-nek a választási vereséghez is kell Gyurcsány

A szocialista szavazók irányába tett üzenetnek szánja a párt, az ex-miniszterelnök szerepeltetését

Inforádió - VG Online

Újra politikaformáló szerepet kaphat Gyurcsány Ferenc. Mint azt a Világgazdaság Online is hírül adta: az MSZP vezetése a kampányban a tudományos és nemzetközi holdudvar kezelésében és mozgósításában számít a tavasszal távozott miniszterelnökre, de a bázis- és hálózatépítésben is szerepet kaphat. A Nézőpont Intézet vezető elemzője az Inforádiónak úgy nyilatkozott: ezek a kiszivárogtatások is azt bizonyítják, hogy továbbra is erős érdekérvényesítő képessége van Gyurcsány Ferencnek.

Böszörményi Nagy Gergely hozzátette: Bajnai Gordon miniszterelnökké választása után Gyurcsány Ferenc többek között azért vonult vissza, mert a szocialista párt szerette volna az új kormányt megkülönböztetni tőle.

Egy választási vereségre készülő párt esetében valószínűleg nem a bizonytalan szavazók megnyerése az elsődleges cél, hanem a kemény mag, az elkötelezett, továbbra is meglévő támogatók megszólítása, akik között ha Gyurcsány Ferenc még mindig elismerésnek örvend, akkor feléjük nem olyan rossz üzenet, hogy a volt miniszterelnököt ott tartják a kampányban, vagy szerepet, pozíciót adnak neki - fogalmazott Böszörményi Nagy Gergely.

A fiatalabb generáció jelentős része az MSZP-ben Gyurcsány Ferenchez köthető, az ő ideje alatt kapott először lehetőséget Ficsor Ádám és Molnár Csaba is. Ha a szocialista párt fiatal politikusokkal szeretne felkészülni, akkor abba a kényszerhelyzetbe kerülhet, hogy Gyurcsány Ferenc bizalmasai is újra pozícióba kerülhetnek - mondta a szakértő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva