Hírek

2009.08.03. 11:24

Az őrültség határán: drótkötélen lógtak a Balaton felett

Újabb világrekord a Rippel testvérektől. A fivérek 2 perc 2 másodpercig tartották egymást egy drótkötélen lógva a Balaton felett.

Sonline

A Rippel testvérek vasárnap este a siófoki Coke Clubon kápráztatták el a közönséget legújabb, az őrültség határát súroló mutatványukkal. Rippel Ferenc és Rippel Viktor ezúttal a strandon illetve a Balatonban felépített 20 méter magas vasállványok közé kifeszített drótkötélen feszegették erejük végső határát.

A nyolcadik rekordkísérlet alkalmával Viktor fejjel lefelé lógva tartotta meg Ferencet, aki öccséhez képest merőlegesen, kicsavart testtartásban helyezkedett el. A produkciót valahogy úgy képzeljék, hogy Rippel Viktor alatt Ferenc úgy repült, mint amikor Superman száguld a magasban hátra feszített karokkal, csak éppen ő ebben a repülő pózban fejjel lefelé lógó testvére kezét markolta.



A drótkötélen így indultak nagy sebességgel a parttól a Balatonban felállított tartóoszlop irányába. Innen aztán visszacsúsztak a Balaton fölé, ahol már statikus állapotban függtek lefelé. Rippel Ferenc teste párhuzamosan a vízzel, 15 méter magasságban a tó felett lógott. A rekord kísérlet előtt Kator Miklós, a Rippel testvérek orvosa azt mondta: talán a megtartott Ferencnek volt nehezebb dolga, aki mondhatni életveszélynek volt kitéve, hiszen biztosítás híján csakis testvérében, annak kitartásában és erejében bízhatott.

A Rippel testvérek rekordjáról itt olvashatsz bővebben!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva