Hírek

2009.08.14. 11:22

Beindult a Ford - Több Focust és Escape-et gyártanak

A Ford Focus és Escape a legnépszerűbb típusok közé tartoznak az amerikai autócsere program keretében eladott járművek között. A vállalat ezért növeli a termelést.

AP - VG Online

A Ford bejelentése szerint nem csak a Focus és az Escape modellek gyártását, de a teljes termelést is növelik. Ezzel az amerikai autógyár az előrejelzettnél 2 százalékkal több autót gyárt a harmadik negyedévben.

Az előző év hasonló időszakához képest a termelés 18 százalékkal magasabb. A Ford a negyedik negyedévben tovább gyorsít – 2008 utolsó negyedévéhez képest 33 százalékkal növeli a termelést - tudósít az AP.

A vállalat egyrészt az autócsere program következtében növelheti a gyártást – a Focus és az Escape a legnépszerűbb típusok közé tartoznak a 4 500 dolláros kedvezményt biztosító állami akcióban. És bár a program szeptemberre kifut, a cég igyekszik feltölteni a kereskedők raktárkészleteit, amelyek az utóbbi időben történelmi alacsony szintet értek el.

A Ford vezető kereskedelmi elemzője hozzátette: a forgalmazóknak továbbra is kis árukészlettel kell gazdálkodniuk, az autógyár óvatosan halad előre. A Ford júliusban két év után először az eladások növekedéséről számolt be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva