Hírek

2009.08.08. 14:24

Bukszakímélő siófoki zöldségtérkép

Ha nyár, akkor zöldség- és gyümölcsszezon. A hűtőpultban fonnyadozó portékát egyáltalán nem muszáj megvennünk méregdrágán, de ha megéhezünk, akkor nem árt tudni, hol van a vásárcsarnok.

Vízisikló

Ki ne találkozott volna azokkal a furmányosan járdaszélre telepített tartósító pultokkal Siófokon, ahol porciózott tálkákban állnak a hideg, első ránézésre kívánatos gyümölcsök? Ha megkívánjuk, elvesztünk. Nem mintha tömött sorokban állnának az emberek vásárlási szándékkal, de az ár-érték arány érdemes átgondolni, főleg, ha nyaralásunk vége felé apad a családi költségvetés.

- Szerinted mióta áll itt ez a dinnye – kérdezte felelősségteljes szigorral egy anyuka az egyik pult előtt lányától, akinek szája a megválaszolhatatlan érdeklődéstől, és nyilván a tiltakozási hangsúly miatt enyhén sírásra görbült. - Elmegyünk inkább a piacra, és majd behűtjük otthon – jött a megoldás, ami számunkra inkább volt megnyugtató, mint a kislánynak.



Ezen felbuzdulva mi is a piac, azaz a siófoki vásárcsarnok felé vettük az irányt. A Sió parton álló Vámház utcai épület maga a megtestesült zöldségmennyország. Kulturált környezet, tisztaság és roskadásig feltöltött árukészlet. Semmi kuszaság, csak illatos, kívánatos szezonalitás sűrű sorokban. A görögdinnye, bár ennél már olcsóbban is láttunk ideközlekedési útvonalainkon aszfaltcsíkok mellett – kilója 100-120 forint körül mozog.

Folytatás itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva