Hírek

2009.08.27. 12:53

Ellopták a jegybankelnök csekkönyvét

VG Online

Ben Bernanke egyike volt annak a sok száz áldozatnak, akinek személyiségével visszaélve egy csaló bűnbanda több mint 2,1 millió dollárt lopott el. Az áldozatok között magánszemélyek és pénzintézetek között egyaránt szerepelnek - írja a Newsweek magazin e heti száma.

Az amerikai hetilap szerint az eset még tavaly, augusztus 7-én történt, amikor az amerikai jegybank elnökének felesége Anna, férjével közös csekkkönyvét a bűnbanda egyik tagja elcsente Washingtonban, egy áruházban, majd később a csekkeket el kezdte beváltani a család bankszámlájáról.

"A személyazonossággel kapcsolatos lopás súlyos bűncselekmény, amely az amerikaiak millióit sújtja évente" - jelente tte ki a Newsweeknek adott nyilatkozatában Bernanke.

"Családunk csak egyike volt annak az 500 külön esetnek, amelyek elvezettek a bűnbandához. Hálásak vagyok a rendőröknek, akik türelmesen és szorgalmasan dolgoztak a megoldásért és azért, hogy megakadályozzanak ilyen pénzügyi bűncselekményeket" - hangoztatta a Federal Reserve elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva