Hírek

2009.08.14. 18:09

Eltűntek az emberek a Balatonról

A lehangoló szürkés, sötétkék fellegeknél csak az a szomorúbb, hogy meleg van. Hol esik az eső, hol süt a Nap. A félórás váltakozásba beleőszül az ember. Plázaidő emberek nélkül.

Vízisikló

Sok vitával és rengeteg munkával készül Siófokon egy belvárosi pláza, ami erre a szezonra nem lett kész, de talán majd jövőre. A pénteki időjárás kifejezetten a modern kor nyaralóinak kedvezett volna, ha létezne az épület. Ennek ellenére a „gyerünk, nézzünk be a plázába” felkiáltás még megvalósulhatna Siófokon, hiszen 2009 nyarára mégis elkészült egy hasonló jellegű épület a város szélén. A Beach Plázának nem sok köze van a parthoz, ahogy Balatonszabadi felé irányoznánk magunkat, még Siófok külterületein találjuk a hatalmas – valószínűleg valami raktárféleségnek tervezett tömb.

Dél körül, éppen aktuális esőszünetünkben kocsikáztunk ki a helyszínre plázaérzést keresve. Mire kiértünk, természetesen már szakadt, de ezt napközben egészen megszoktuk. Ittunk volna egy kávét, megnéztünk volna pár ruhát, összehasonlítgattuk volna az árakat a belvárosi bazársorral, de hiába. A Beach Pláza majdnem teljes egészében üres néhány üzlet kivételével. Körül-belül öt perc alatt végig is vettük a látnivalókat az épületben, és arra a megállapításra jutottunk, hogy legfeljebb 30 százalékos lehet az üzlethelyiségek kihasználtsága. Áruválasztékról inkább nem beszélnék, de ha feltétlenül szükségem lett volna egy strandpapucsra, vagy egy pólóra, akkor felesleges jelzők helyett legyen elég annyi, hogy bármelyik siófoki utcán a belvárosban, öt négyzetméter séta után nagyobb választékot produkált volna nekem bárki, mint egy egész óra eltöltésével odakint.

Folytatás ITT!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva