Hírek

2009.08.06. 14:47

Erdei klubja inkább másnak adná a világbajnoki címet?

Erdei Zsolt világbajnoki címének interim – ideiglenes – változatáért az Universum Boksz Promotion Budapesten gálát rendez Jürgen Brähmer és Aleksy Kuziemski között – írja az origo.hu.

origo.hu

Augusztus 22-én Budapesten küzd meg egymással a német Jürgen Brähmer (33 győzelem – 2 vereség) és a lengyel Aleksy Kuziemski (17 győzelem – 0 vereség). Ez még önmagában nem is okozna megdöbbenést, az azonban igen, hogy mindezt Erdei Zsolt világbajnoki címének interim változatáért írták ki. Interim meccset akkor szoktak rendezni, ha az aktuális világbajnok betegség vagy sérülés miatt nem tud kiállni, esetleg más, súlyos dolog hátráltatja.

Jelen helyzetben azonban szó sincs ilyesmiről. Arról nem is szólva, hogy minimum 180 napot várni kell az utolsó címvédés után. Erdei azonban többször is nyilvánosan úgy nyilatkozott, hogy ő kész ringbe lépni, de klubján, az Universum Boksz Promotionon múlik, hogy ezt mikor teheti meg.

A német egyesületnek szem előtt kell tartania Erdei – mint a saját bokszolója – érdekeit, azonban január óta húzza a címvédést, egyszer azt ígéri, hogy leszervez egy komoly meccset, aztán kiderül, hogy ennek fele sem igaz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva