Hírek

2009.08.14. 13:45

Erdei még az idén bokszolna az ideiglenes világbajnokkal

Erdei Zsolt belement abba, hogy a jövő hét végi, budapesti gálán a Boksz Világszervezet (WBO) ideiglenes világbajnoki titulusáért küzdjenek a felek félnehézsúlyban, de azt a kikötést tette, hogy a győztesnek az év végén vele kell megküzdenie a vb-címért.

MTI

Ezzel kapcsolatban a WBO-nak a magyar ökölvívó még július 30-án levelet küldött, amelyet csütörtök este ismertetett a profiboksz.hu internetes szaklap. "Sajnálatos módon nem vagyok abban a pozícióban, hogy ezt a rangos címet meg tudjam védeni augusztus 22-én, Budapesten, mivel a felkészülési idő túl rövid volt a számomra.

Továbbra is türelmetlenül várok arra, hogy egy igazán nagy névvel bokszolhassak, de ez a lehetőség még nem jött el ezidáig. Éppen ezért beleegyezek, hogy az augusztus 22-i gálán a WBO ideiglenes félnehézsúlyú címéért szálljanak harcba, azzal a kikötéssel, hogy továbbra is én vagyok az igazi világbajnok, és ennek a mérkőzésnek a győztese kötelezve lesz arra, hogy az év vége előtt megküzdjön velem a világbajnoki címért. Most erre a meccsre készülök és arra, hogy folytathassam sikeres együttműködésem a WBO-val" - írta Erdei Zsolt.

 Augusztus 22-én a német Jürgen Bra:hmer és a lengyel Aleksy Kuziemski lép szorítóba a magyar fővárosban a WBO ideiglenes félnehézsúlyú címéért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva