Hírek

2009.08.17. 10:47

Étkezési jegy, üdülési csekk – Mire hajlandóak a cégek?

A kkv-k elkövetkezendő egy évre vonatkozó várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményei alapján jelentősen csökkenek a kis- és középvállalkozások által nyújtott béren kívüli juttatások: a cégek több mint harmada semmilyen formában nem fogja ezeket alkalmazni. A juttatások közül továbbra is az étkezési hozzájárulás a legnépszerűbb.

VG Online

A béren kívüli juttatások adóztatására vonatkozó kormányzati döntések jelentősen befolyásolják a vállalkozások által nyújtott juttatások tervezett mértékét. Míg akár három hónappal korábban is a cégek mintegy 72 százaléka kívánta alkalmazni ezeket, addig a K&H kkv index legutóbbi, második negyedéves eredményei szerint az elkövetkezendő egy évben csupán 66 százalékuk kíván élni ezzel.

Jelentős eltérés mutatkozik azonban a béren kívüli juttatások mértékében a különböző méretű vállalkozások között. Míg az elkövetkezendő évben a mikrocégek csupán 62 százaléka tervez adni béren kívüli juttatást dolgozóinak, addig a kisvállalkozásoknak 70 százaléka, a középvállalatoknak pedig 78 százaléka fog nyújtani ilyen juttatásokat.

Itt megtudhatja, mely béren kívüli juttatások a legnépszerűbbek a cégek körében

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva